Om bloggen

Jag startade den här bloggen i maj 2011 efter att ha funderat länge och väl över om det här med att blogga skulle vara något för mig. Min första bok skulle komma ut samma vår och jag hade fått flera frågor från personer i min omgivning som alla gick ut på samma sak: varför startade jag inte en blogg för att berätta om mitt skrivande. Efter hand slog den tanken rot och började att växa.

Namnet, titeln Tid att skriva, har sitt ursprung i två olika tankegångar. Den ena handlar om hur svårt det är att hitta den där fysiska tiden att skriva på när man också måste få tid och rum för jobbet som betalar räkningarna, två små barn varav en kille med dubbla funktionshinder och inte att förglömma allt annat man vill hinna med i livet. Det andra sättet att läsa namnet är att det är tid nu för mig att börja ta mitt skrivande på allvar. Istället för att skjuta upp och hitta på undanflykter för mig själv så är det dags att ta tag i den här biten av livet och börja skriva. Nu. Det är helt enkelt "Tid att skriva".

Under åren som gått sedan starten så har bloggen förändrats något, inte tankarna bakom bloggen men själva uttrycket. Underrubriken som fanns där från starten, "En nybliven författares vardag", har tagits bort och bytts ut. Med tre böcker i bagaget känns det inte riktigt som den passade in längre. Jag har också startat en annan blogg som fungerar som en dagbok för det som rör mina barn. Ibland skriver jag där och ibland inte. Men jag kände att jag ville separera de två och låta den här bloggen vara enbart min.

Idag ser jag den här bloggen som ett skrivprojekt i sig själv. Allt jag skriver här är inte tänkt att läsas, eller tolkas, bokstavligt medan annat är det. Den är en nattdröm, en dagdröm, en dagbok och en anteckningsbok. Den är en skrivarverkstad och ett experiment. Den är min röst när jag inte orkar tala. Den är mitt eget rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar