tisdag 8 maj 2012

Är det någon mer än jag

... som känner att skriva om är mer krävande än att skriva ett förstautkast?

För det är det. Djävulsk mycket mer krävande. Punkt slut.

2 kommentarer:

 1. Men jag gillar att skriva om! Då är det dags för finlir. Man har en story, karaktärer, en början och ett slut ... Det handlar bara om att putsa upp allting.

  Nej, jag tycker det jobbigaste är att skriva ner själva historien. Sitta med ett tomt worddokument och tänka att jag måste fylla det med många tusen ord. Att allt finns i mitt huvud, men jag måste knacka ned det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så olika upplevelser man har :-) Jag gillar också finliret men just nu är det mer än finputs som det handlar om. Det är en omstrukturering av stora delar av berättelsen. Det är en seg process för mig eftersom jag ha så svårt att bestämma vad som ska bort. Vad som ska flyttas. Vad som får stanna. Jag vet att jag måste korta berättelsen. (Får väl spara till framtida uppföljare helt enkelt.)

   När jag skriver ner förstautkasten behöver jag inte tänka. Bara köra. När jag skrev ner trollsagan första gången visste jag precis hur första scenen skulle se ut och sedan var det bara att gå från den punkten och framåt. Det går liksom inte att skriva fel eftersom allting går att ändra sedan. Det finns en frihet i det som jag längtar till när jag sitter här och ska få till slutformen på berättelsen.

   Finliret får komma sen. Det ser jag fram emot. :-)

   Radera