tisdag 25 september 2012

Fifty Shades of Grey

... tänker jag inte läsa.

Fick frågan häromdagen av en väninna som var lite nyfiken. Hon vet att jag läser en hel del böcker. Eller... åtminstone gjorde jag det förr. Innan jag fick händerna fulla med två små yrväder alltså. Dagen efter fick jag frågan en gång till, det här gången av en arbetskamrat. Men nej.

Snackis eller inte, den lockar mig helt enkelt inte. Jag läster gärna intervjuer med författarinnan E L James - som denna i GP - och missunnar henne definitivt inte framgången hon haft. Skriver man en bok som läses av så många så förtjänar det respekt känner jag. Samtidigt väcker det givetvis en nyfikenhet. Hur gör de?

Men då jag själv inte känner att jag hör till den skaran som skulle kunna skriva en erotisk roman så skulle det vara slöseri med den lilla tid jag har att lägga på läsning idag att ta mig an Fifty Shades of Grey av den anledningen att försöka klura ut hur hon gjort så det får vara. Jag har inget större intresse av att läsa en roman enkom för att den är erotisk. Det måste finnas något mer som lockar i så fall.

Hm... det skulle i så fall vara att hon skrev den som en egen version av Stephanie Meyers Twilightserie då förstås. Eller inte. Nej. Det räcker med att läsa recensioner som dessa för att känna att det finns bättre böcker att lägga sin tid på:

Lisas Läsdagbok på Onekligen

Tafflig saga lockar läsare

Erotisk bästsäljare får skarp kritik2 kommentarer:

  1. Den står på hyllan här i alla 3 delar. Få se när jag tar tag i den :)

    SvaraRadera
  2. Ha Ha! Får hoppas att du inte blir lika besviken som alla andra som läst den :-) Jag känner att jag läst så mkt *om* den att jag inte behöver läsa den på något underligt sätt:-)

    Hm... du kanske ska ta och skriva ihop lite om den när du läst den och lägga ut på bloggen? Bara en tanke...

    SvaraRadera