söndag 30 september 2012

Höstplaner för september - Hur gick det?

I början av september gjorde jag upp en drömplan för hösten över hur jag önskade att mitt skrivande skulle se ut. Eller, njae, en någorlunda realistisk, om än kanske något optimistisk, drömhöst vill säga. För jag antar att det inte kommer att skutta fram någon trevlig förlagschef från Ingenstans och vifta med ett miljonkontrakt för min Trollbok bara sådär helt out of the blue. Eller?

Fast jag kanske har fel.

Någon?

Ja, ja, ni vet ju var jag finns om så skulle vara.

Hur som helst så är det nu läge att checka av hur det har gått med mina planer so far. Jag tänkte försöka göra det varje månadsskifte den hör hösten. So, here it goes!

Bli klar med att skriva rent alla anteckningar från sommarens gårds- och kafébesök och därmed ha ett första mycket löst utkast av varje kapitel klart.
Ja, det har gått ganska okej. Av de 21 tänkta gårdarna och kaféerna i boken så har jag skrivit rent anteckningarna till 17 i skrivande stund. De övriga behöver jag följa upp med intervjuer per telefon innan jag känner att jag har all den information jag behöver för att kunna skriva ett utkast.

Många gånger när vi är ute på en gård så är det mitt under deras högsäsong och det finns inte alltid den tid och ro som behövs för att jag ska få den intervjun jag behöver. Då är det lättare att helt enkelt göra en uppföljning på telefon under deras lågsäsong.

Skriva klart tre kapitel helt och skicka till Jonas för layout så att förlaget har något att visa upp när de säljer in boken.
Njae... här är jag inte helt klart. Det har helt enkelt varit lite för mycket sjukdom, för mycket fokus på att skriva rent anteckningarna, för mycket brödjobb, för mycket Bokmässa... ja, helt enkelt för mycket av allting på något sätt. Men jag har kommit en bra bit på väg - ett helt klart och två nästan.

Arbeta om något och finslipa utvald novell från arkivet och skicka in till en novelltävling.
Check! Se här!

Fortsätta arbeta på ett litet, men ack så hemligt, skrivprojekt.
Får bita i det sura äpplet och erkänna att detta har hamnat längst ner på listan den här månaden. Tyvärr. Men trots tidsbrist så finns ännu tid kvar innan deadline så det förs upp på oktober månads lista.

Fundera på ett ämne till NaNoWriMo.
Check! Och check igen! Jag har inte bara funderat utan tror faktiskt jag har en hållbar idé vilket jag skrev om här. Så för oktober gäller bara att strukturera upp den lite och fortsätta på min brainstorminglista som börjar bli ganska lång vid det här laget. Härlig känsla!

Hinna med att göra minst ett inlägg på bloggen varje dag.

Check igen! Jag tycker faktiskt att jag har varit ganska flitig med att blogga det sista. Håller ni inte med?


Sammanfattningsvis så känner jag mig trots allt ganska nöjd. Av de sex delmål jag skrev ner så är tre helt avklarade, varav en mycket mer än så. Av de övriga tre är det bara ett som jag inte hunnit ta tag i medan de övriga två är på god väg respektive nästan avklarade. Allt som allt känns det helt okej.

Eller vad tycker ni? Kommentera gärna i kommentarerna :-)

Oktober månads skrivmål hittar ni här: Tid att skriva: Höstplaner eller "Tror du ja!" som Lina säger i Emil i Lönneberga

2 kommentarer:

  1. Imponerande hur mycket du hunnit med på en månad! Trots två små barn, katter och hushåll.. You go girl!

    SvaraRadera
  2. Tack Carro! Vad gullig du är :-) Fast å andra sidan så har jag inte mycket till "social life" nu för tiden så... vad offrar man inte för "konsten" ;-P Du är inte så dålig du heller på att få saker och ting gjorda. Det vet ju jag med säkerhet.
    Kram!

    SvaraRadera