fredag 21 mars 2014

Idag rockar vi udda sockar

Jag och trollungarna.

Runt om i hela världen firar vi den 21 mars World Down Syndrome Day i syfta att väcka medvetenhet och förståelse för vad Downs Syndrom innebär. Vi firar genom att bära udda sockor hela dagen. Tanken är att ha en svensk motsvarighet till den internationella kampanjen Rock your socks! / Lots of socks. Just nu sprids hashtaggarna #rockadinasockar (nationellt) och #wdsd2014 (internationellt) på sociala medier.

Du kan bidra genom att dela den fina bilden och planschen Anna Ökvist gjort och som du hittar till höger här på bloggen. På hennes blogg hittar du flera olika versioner av den.

Eller genom att fota din egen version av udda sockar och dela med dig av på Facebook, twitter och andra sociala medier.

OLIKA ÄR BRA!
Jag tänker inte gå in på vad DS innebär eller varför det är just denna dag, det har jag gjort så många gånger tidigare. Det är bara att titta runt på bloggen eller under etiketten Downs syndrom så finns det en hel del att läsa. På trollungarnas egen blogg - som tyvärr på grund av tidsbrist legat nere ett tag - finns mer att läsa. På Svenska Downföreningens hemsida kan du också läsa om hur just den här dagen och dess historia kom till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar