torsdag 20 mars 2014

Tänk att ett enda litet ord kan betyda så mycket

Plötsligt händer det. Igår var en sådan dag. Jag skulle precis placera parkeringsbiljetten i bilfönstret när jag hörde en uppfordrande, om än något otydlig, liten röst bakom mig.

Mamma!

När jag vänder mig om står stora trollungen där med utsträckt hand. Han har bråttom dit vi ska och är otålig. Mamma tar för lång tid på sig. När jag skyndar mig att stänga bildörren så att jag kan ta hans hand händer det igen. Denna gången klart och tydligt. Som om han aldrig gjort annat.

Mamma!

När ens son inte har något talat språk (med undantag av ett par, tre ord som kan vara svåra att uppfatta om man inte känner honom) utan är hänvisad till att människor i hans omgivning ska förstå honom ändå, då är det stort när ett nytt ord läggs till listan. Och när det ordet är mamma...

Tror inte jag behöver säga något mer.

4 kommentarer:

  1. Fint! Och väldigt häftigt kan jag tänka mig. Min son pratade inte heller på flera år, så jag vet att den kampen känns. Ett pappa var hela skillnaden för mig.

    SvaraRadera
  2. Visst är det underbart när det händer? Och det är en kamp även om man försöker att inte se det så i stunden utan njuta av det som går framåt :-)

    SvaraRadera