tisdag 12 juli 2011

Renaissance Art

Jag måste erkänna att jag har en stor svaghet - anteckningsböcker. (Okej, jag har flera svagheter men jag tänker bara erkänna denna enda idag.) Jag vet att många tycker att skriva för hand är något omodernt numera när man kan göra det mesta med hjälp av enbart en mobiltelefon. Men i mina ögon finns det inget som går upp mot känslan av pennan som rör sig mot pappret; det gör att texten kommer närmare på något sätt. Och jag inbillar mig att de texter där jag skrivit första utkastet för hand är bättre än de jag skrivit direkt på datorn. Åtminstone tycker jag mig ana en annan känsla i dem.

Under årens lopp har jag haft en uppsjö av olika varianter av skrivböcker. Det har varit linjerade, olinjerade, stora, små, ringpärm med lösblad, inbundna, vanliga kollegieblock och handgjorda unika. Pärmarna har varit hårda, mjuka, av skinn, av papper, av plast, linne, handgjort papper, blommiga, enfärgade, jag har till och med en med Selma Lagerlöfs porträtt på. Jag är helt enkelt oförmögen att passera ett ställ eller hylla med anteckningsböcker utan att stanna till en stund. Och oftare än ekonomin egentligen tillåter får en följa med mig hem. Min favorit för tillfället är en enkel svart Moleskine.

Ett företag som specialiserat sig på riktigt unika anteckningsböcker är Renaissance Art. Titta bara här!


Mmm... jag kan riktigt känna doften av läder. Tänk bara vilka texter jag skulle kunna skriva om jag hade en sådan att skriva i! Vill ha!

Deras laptopfodral är inte heller att leka med för den delen. Min Mac skulle bli urtjusig i en sådan här väska:
Är det någon annan som använder handskrivna anteckningsböcker idag och isåfall - har ni någon favorit? (Ja, jag erkänner villigt - jag kan aldrig få för många anteckningsböcker :-P och är ständigt på jakt efter nya.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar