torsdag 14 juli 2011

Underbara småbarnsliv!

Idag (i natt hävdar jag) bestämde sig dottern för att klockan 04.00 var detsamma som morgon och en bra tid att stiga upp och då finns det inte mycket att sätta emot. Tro mig - jag har provat allt! Enda alternativet är att låta henne hållas och försöka somna om men då brukar det resultera i två skrikande barn istället för ett. Så den här morgonen har sett ut på följande vis: smöret i frysen, juicen i micron och brödet i kastrullskåpet, (vad det nu hade där att göra, det förstår jag inte) och gröten letar jag fortfarande efter. Jag tror att jag lyckats krångla på dem någorlunda rätt kläder nu och tänker passa på att gå ut och få lite syre innan det utspådda regnet sätter in. Kanske gungorna i lekparken kan göra dem sömniga. Vad tror ni? Hoppas bara att jag hittar tillbaka hem innan jag somnar själv. Ja, skratta ni bara, det har faktiskt hänt att jag nickat till när jag varit ute och promenerat med vagnen. Underbara småbarnsliv! Det där med att försöka skriva en stund när barnen sover middag kan jag glömma idag. Om under sker och båda barnen sover middag på samma gång så kommer den här mamman att sova hon också. "Det" är lika säkert som amen i kyrkan. :-)

2 kommentarer:

  1. Underbart det låter, sitter själv med två snoriga småfisar varav en med 39 graders feber. Men ska de vara sjuka på sommaren så kan det åtminstone regna, vilket det gör nu! Då finns det tid att läsa lite blogginlägg... Tack för lästipsen du gav i ett tidigare inlägg, jag samlar dem på hög tills jag får egentid, om ett par år. Måste även nämna att i en värld av bloggar är det mycket avslappnande att läsa en som inte handlar om mode, och med ett genomtänkt språk. Kram Therese, en bokmal i ide

    SvaraRadera
  2. Ha ha... tack :-) Kul att du gillar bloggen! Jag försöker skriva om sånt som jag själv skulle gilla att läsa - och gillar att läsa om i andras bloggar. Lästips blir det fler av så småningom. Det är ju det där med småbarnsliv och egentid som du vet. Hoppas småfisarna kryar på sig snart. 39 graders feber är inte roligt :-( Kram!

    SvaraRadera